Αναβάλλεται η αποφυλάκιση του Πιστόριους

2015-08-19 19:17
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (21/08) αποφυλάκιση του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη.
 
Αναβάλλεται εκτάκτως η αποφυλάκιση Πιστόριους
 
Σε αναβολή οδηγήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (21/08) αποφυλάκιση του Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για πέντε χρόνια για τη δολοφονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στένκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, αναμενόταν να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο όπως έγινε σήμερα (19/08) γνωστό κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής, Μάικλ Μασούτα, ανέφερε πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί από την επιτροπή για τις αναστολές, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση για αποφυλάκιση την Παρασκευή (21/08) είναι πρόωρη. Πάντως, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η υπόθεση θα επανεξεταστεί, με την ημερομηνία να μην έχει γίνει γνωστή.
 
Την έφεση στην πρωτόδικη απόφαση θα την κάνει η εισαγγελία της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με την οποία ο παραολυμπιονίκης πρέπει να δικαστεί ξανά, αλλά αυτή τη φορά για φόνο εκ προμελέτης και όχι φόνο εξ αμελείας. Αν, ωστόσο, αποδειχθεί το πρώτο θα είναι… καταστροφικό για τον Πιστόριους, ο οποίος θα τιμωρηθεί με πολύ βαριά ποινή.

«VIP φυλακισμένος»!
 
Από εκεί και πέρα, ο Μπόσγουελ Εμλόνγκο με δηλώσεις του κατηγόρησε τον Πιστόριους για την ευνοϊκή μεταχείριση που έχει, λόγω των χρημάτων του. Ο συγκρατούμενος του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη, παράλληλα, επισήμανε πως μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε, έχοντας μέχρι και προσωπικό γυμναστήριο, την ώρα που οι άλλοι κρατούμενοι δεν είχαν ούτε κουρτίνες, ενώ τον χαρακτήρισε… VIP φυλακισμένο.
 
«Ο Πιστόριους ήταν ένας VIP φυλακισμένος. Όλα ήταν δωρεάν για εκείνον. Μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Πώς μπορείς να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, ολόδικο σου γυμναστήριο; Στα κελιά μας δεν είχαμε κουρτίνες, το δικό του όμως ήταν έτοιμο προτού έρθει. Γιατί έχει χρήματα. Είναι ο Όσκαρ Πιστόριους», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Εμλόγκο, αν και η οικογένεια του Πιστόριους διέψευσε άμεσα τις δηλώσεις του.
 
HTML Comment Box is loading comments...