Προκριματικά στο Μουντομπάσκετ

2015-08-19 14:41
Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ παρουσίασε η FIBA και περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες για την πρόκριση στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση εθνικών ομάδων.
 
 
Στα… χνάρια του ποδοσφαίρου μπαίνει σιγά – σιγά και το μπάσκετ, με την FIBA να ανακοινώνει το νέο σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ. Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει είναι η εισαγωγή προκριματικών αγώνων για την πρόκριση στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση εθνικών ομάδων. Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στο Μουντομπάσκετ 2019 που θα γίνει στην Κίνα, ενώ όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο τα προκριματικά θα γίνονται μέσα στη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως οι διασυλλογικής διοργανώσεις θα διακόπτονται προσωρινά. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας, στα προκριματικά θα συμμετέχουν 80 ομάδες. 
 
Οι 32 θα προέρχονται από την Ευρώπη και οι 16 από Αμερική, Αφρική και Ασία, ενώ στη συνέχεια θα χωρίζονται σε ομίλους τεσσάρων ομάδων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τόσο αναμετρήσεις εντός έδρας, όσο και εκτός. Οι τρεις πρώτοι θα πάρουν το… εισιτήριο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, που θα περιλαμβάνει όμιλο έξι ομάδων με τα αποτελέσματα να μεταφέρονται. Την πρόκριση στο Μπουντομπάσκετ θα πάρουν, εκτός από την διοργανώτρια χώρα που προκρίνεται αυτόματα, οι 12 καλύτερες ομάδες από την Ευρώπη, οι 7 από την Ασία και οι 5 από την Αφρική. 
 
HTML Comment Box is loading comments...